§195.587 What methods are available to determine the strength of corroded pipe?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Dec 19, 2016Official text on eCFR ↗

Under § 195.585, you may use the procedure in ASME/ANSI B31G (incorporated by reference, see § 195.3) or in PRCI PR-3-805 (R-STRENG) (incorporated by reference, see § 195.3) to determine the strength of corroded pipe based on actual remaining wall thickness. These procedures apply to corroded regions that do not penetrate the pipe wall, subject to the limitations set out in the respective procedures.

Source: Amdt. 195-99, 80 FR 188, Jan. 5, 2015

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §195.587 on eCFR.