§40.125 What relationship may an MRO have with a laboratory?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Oct 17, 2016Official text on eCFR ↗

As an MRO, you may not enter into any relationship with an employer's laboratory that creates a conflict of interest or the appearance of a conflict of interest with your responsibilities to that employer. You may not derive any financial benefit by having an employer use a specific laboratory. For examples of relationships between laboratories and MROs that the Department views as creating a conflict of interest or the appearance of such a conflict, see § 40.101(b).

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §40.125 on eCFR.