§40.277 Are alcohol tests other than saliva or breath permitted under these regulations?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Oct 17, 2016Official text on eCFR ↗

No, other types of alcohol tests (e,g., blood and urine) are not authorized for testing done under this part. Only saliva or breath for screening tests and breath for confirmation tests using approved devices are permitted.

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §40.277 on eCFR.