§40.373 Before starting a PIE proceeding, does the initiating official give the service agent an opportunity to correct problems?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Oct 17, 2016Official text on eCFR ↗

(a) If you are a service agent, the initiating official must send you a correction notice before starting a PIE proceeding.

(b) The correction notice identifies the specific areas in which you must come into compliance in order to avoid being subject to a PIE proceeding.

(c) If you make and document changes needed to come into compliance in the areas listed in the correction notice to the satisfaction of the initiating official within 60 days of the date you receive the notice, the initiating official does not start a PIE proceeding. The initiating official may conduct appropriate fact finding to verify that you have made and maintained satisfactory corrections. When he or she is satisfied that you are in compliance, the initiating official sends you a notice that the matter is concluded.

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §40.373 on eCFR.

Sections that cite this one

  • §40.371 On what information does an initiating official rely in deciding whether to start a PIE proceeding?
  • §40.375 How does the initiating official start a PIE proceeding?