§40.45 What materials are used to send urine specimens to the laboratory?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Jun 1, 2023Official text on eCFR ↗

(a) Except as provided in paragraph (b) of this section, you must use a shipping container that adequately protects the specimen bottles from shipment damage in the transport of specimens from the collection site to the laboratory.

(b) You are not required to use a shipping container if a laboratory courier hand-delivers the specimens from the collection site to the laboratory.

Source: 65 FR 79526, Dec. 19, 2000. Redesignated at 88 FR 27639, May 2, 2023

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §40.45 on eCFR.