§195.561 When must I inspect pipe coating used for external corrosion control?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Dec 19, 2016Official text on eCFR ↗

(a) You must inspect all external pipe coating required by § 195.557 just prior to lowering the pipe into the ditch or submerging the pipe.

(b) You must repair any coating damage discovered.

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §195.561 on eCFR.