§40.185 Through what methods and to whom must a laboratory report split specimen results?

Current as of Oct 29, 2026Last amended Oct 17, 2016Official text on eCFR ↗

(a) As the laboratory testing the split specimen, you must report laboratory results directly, and only, to the MRO at his or her place of business. You must not report results to or through the DER or another service agent (e.g., a C/TPA).

(b) You must fax, courier, mail, or electronically transmit a legible image or copy of the fully-completed Copy 1 of the CCF, which has been signed by the certifying scientist.

(c) You must transmit the laboratory result to the MRO immediately, preferably on the same day or next business day as the result is signed and released.

Compiled from the Electronic Code of Federal Regulations (eCFR), an editorial compilation and not an official legal edition of the CFR. The official text is the Federal Register and the annual CFR edition. §40.185 on eCFR.